הסכם שכירות
הסכם שכירות, או בשמו הנפוץ יותר "חוזה שכירות" הוא שם כללי לכלל ההסכמות בין משכיר דירה (לרוב, בעל הדירה) לבין שוכר דירה. בהסכם שכירות מועברת זכות השימוש לאדם אחר, אך הבעלות נשארת בידי הבעלים, מה שמחייב מערכת חוזית לצד מערכת חוקים ששולטת על יחסים אלו. מה מותר? מה אסור? מהן הזכויות של השוכר? מהן הזכויות של המשכיר? נוצרת סיטואציה מעניינת לפיה החוזה בין המשכיר לשוכר צריכים להתאים לחוק (מה שלא תמיד קורה בהסכם שכירות). בשורה התחתונה ישנן שתי מערכות הסכמים שצריכות להתאים אחת לשניה:
הסכם שכירות בהתאמה אישית – פתרונות משפטיים | מאור גרצנשטיין משרד עורכי דין
- החוזה בין המשכיר לשוכר – חוזה שכירות יכול להיות חוזה חוקי, וחוזה שאינו תואם את הוראות החוק. לכל אחד מהמצבים הללו יש פתרון משלו.
- חוקים רלוונטים למערכת היחסים בין המשכיר לשוכר – מעבר להסכם השכירות ישנן הוראות חוק המסדירות את יחסים אלו. על חלק מהחוקים ניתן להתנות (=כלומר, לקבוע משהו שסותר את הוראות החוק), ועל חלק מהחוקים לא ניתן לעבור.
חשוב מאוד להתאים את חוזה השכירות למצב העומד לפנינו, ובשביל זה אנחנו כאן מאור משרד עורכי דין – בית ומשפחה.
עורך הדין מאור גרצנשטיין | בעלים
סכסוכים בשכירות ובהסכם שכירות
חוזה שכירות הוא חוזה מחייב בין הצדדים, והוא מחייב לצד הוראות החוק הרלווטיות. אך מה קורה כאשר החוזה אינו חוקי? מה קורה כאשר יש דייר סרבן שמסרב לעזוב את הנכס? מה קורה כשיש בעל דירה שרומס את הזכויות של השוכר?
אנחנו במשרד נתקלים במצבים כאלו לא פעם – מהצורך בלפנות לתביעה לפינוי מושכר, ועד מכתב התראה לשמירה על הזכויות של המשכיר או השוכר. כשאתם נמצאים בסכסוך משפטי כדאי לקבל ייעוץ מתאים (הייעוץ הראשוני אצלנו מאור משרד עורכי דין – בית ומשפחה ניתן ללא תשלום).
מאמרים בקטגוריית הסכם שכירות
קריאה מהנה!
עורך דין מקרקעין גם בפייסבוק, בוואטסאפ ובאינסטגרם.
להמשך קריאה המשרד שלנו מזמין אתכם לעבור על ציר הזמן שלנו בפייסבוק: מאור משרד עורכי דין שם תמצאו פוסטים מעניינים ומקרי אמת של לקוחות המשרד ומחוצה לו; באינסטגרם:
אנחנו נוהגים לשתף את יום העבודה במשרד (כן, גם את הפאדיחות); בוואטסאפ:
תקבלו מענה ענייני מצוות המזכירות של המשרד. וכמובן, אתם יותר ממוזמנים להגיע למשרד (הקפה עלינו).
כל אמצעי התקשורת זמינים ללקוחותינו כחלק מהשירות שניתן.