בית > הסכם שכירות > פינוי דייר

פינוי דייר

הכל על איך מתחילים (וגם מסיימים!) הליך פינוי דייר במהירות וביעילות

מרבה נכסים מרבה דאגות? כבעלי נכסים יש לנו דאגה אחת פחות ודאגה אחת יותר, ונרחיב על כך במאמר על פינוי דייר. אומנם הנכס שלנו מרוויח עבורנו תשואה יפה, אך באותה הנשימה ייתכן וייגרום לנו להפסיד סכומי כסף גדולים כאשר השוכרים לא משתפים איתנו פעולה.

המאמר כולל מכתב התראה לדוגמא נגד דייר!

כאשר אנו כורתים חוזה שכירות עם דייר פוטנציאלי אנו מתחייבים בצורה משפטית אחד כלפי השני. כלומר, לכל צד יש זכויות וחובות אל מול הצד האחר והן יכולות לקבל תוקף בבית המשפט על ידי אכיפתן. לעיתים, אנו מגיעים למקרה בו הדייר שבנכס לא ממלא את חובותיו ובעקבות כך נרצה לפתוח בהליך לפינוי הדייר על מנת לאכוף את זכויותינו.

על איזה חובות אנו מדברים? מתי נרצה לפנות דייר מהנכס שלנו? איך לעשות זאת בצורה יעילה כלכלית? הכל יוסבר ממש בקרוב.

כותב המאמר הוא עורך דין בעל ניסיון רב בהליך משפטי מסוג פינוי דייר. כמו כן, עורכי הדין במשרד מלווים בעלי נכסים מרגע רכישת דירתם ועד למקרים בהם יש צורך לפתוח בהליך משפטי לפינוי דייר. עורכי הדין במשרד בעלי רקע עשיר בהליכים משפטיים מסוג פינויי דייר, פינויי דייר סרבן, פינויי דייר ללא חוזה שכירות ובחוק המקרקעין כלל. התמחות זו מעניקה לנו את היכולת לתת לכם שירות מקצועי מקיף ומדוייק להליכים משפטיים בנושאים אלו. במשרד שלנו מאור משרד עורכי דין – בית ומשפחה הייעוץ הראשוני ניתן בחינם, וזאת כדי שתרגישו בנוח לדבר על נושאים אלו עם עורך הדין שלכם.

המאמר שלפניכם מתחיל באמ;לק ארוך מדי; לא קראתי – תקציר המאמר.

לאחר מכן המאמר מחולק לכותרות ותתי כותרות, תמונות, טבלאות, ניווט נוח, תרשימים וסליידרים, והכול כדי שיהיה לכם נוח לקרוא. כדאי לקרוא עד הסוף, המאמר מכיל מידע וערך שאין בשום מקום אחר. קצת סבלנות ונענה על כל השאלות שלכם 🙂

מאור גרצנשטיין עורך דין פינוי דייר
מאור גרצנשטיין, עורך דין

אמ;לק ארוך מדי; לא קראתי –

מאמר זה מנגיש מידע הכרחי לבעלי נכסים המשכירים את דירתם. רלוונטי במיוחד למקרים בהם אנו נאלצים לפתוח בהליך משפטי לפינוי דייר מנכס שבבעלותינו.

מה כתוב במאמר?
המאמר יציג את שלל המקרים המצויים תחת הליך לפינוי דייר, המלצות לטיפול איכותי ומהיר, סדר פעולות, עלויות צפויות, שלבי ההליך ודגלים אדומים שיש להיות מודעים להם בתור בעלי נכסים.
בהליך לפינוי דייר יש לעשות שימוש באחד מהכלים המשפטיים הבאים (יעשה על ידי עורך הדין שלכם):

  • מכתב התראה לפינוי מושכר – מכתב התראה חריף, מפורט ומאיים, החתום על ידי עורך הדין שלכם ומטרתו הוא כמובן "לתת בראש" לדייר הסרבן.
  • תביעה לפינוי דייר – תביעה משפטית בבית משפט השלום (או משפחה, במקרים מסוימים), והיא זו שתחייב את הדייר לעזוב בפסק דין של שופט/ת.

מה המטרה שלנו במשרד?

  1. להקל עליכם, בעלי הדירות, ולעשות לכם סדר בבלאגן ובכאב הראש שיכול להיווצר כתוצאה מהתמודדות עם מקרה זה.
  2. להסב לכם נחת בנושא, ושירות מקצועי ומהיר במטרה לפנות את הדייר הסרבן ולהשיב לכם את ההחזקה בנכס.

המשרד מעניק שירותים משפטיים במקרים אלו ובעל 100% הצלחה בתביעות מסוג זה.

משרדנו מתמחה בחוק המקרקעין, מימוש זכויות בנכסים, השבת החזקה (הבעלות) בנכס והגשת מכתבי דרישה. אנחנו מעמידים לטובת לקוחותינו שלל אמצעי תקשורת מתקדמים, והמשרד שלנו מעניק ייעוץ ראשוני לקראת פינוי מושכר ללא תוספת תשלום ומגוון דרכי תקשורת ופריסה נוחה של שכר הטרחה.

למידע והתקשרות בקשו שיחה חוזרת (או שלחו לנו וואטסאפ) .

מומלץ (ואף חובה) להתייעץ עם עורך דין העוסק בעסקאות נדל"ן לפני המכירה כדי לראות מה יהיה שיעור מס השבח וחישוב מס השבח ואיך ניתן להפחיתו בזכות תכנון מס נכון. למשרדנו ניסיון רב בתכנון מס בהתאם לצרכי הלקוח ושירות זה ניתן למוכרי נכסים בחינם במסגרת הסכם מכירת המקרקעין.

למידע והתקשרות בקשו שיחה חוזרת (או שלחו לנו וואטסאפ ).

המאמר פינוי דייר יענה על השאלות הבאות:
1. האם אפשר לפנות דייר באופן מיידי?
2. כמה עולה תביעה לפינוי דייר שלא משלם?
3. כמה זמן לוקח לפנות דייר שלא משלם?
4. האם הדייר יכול לתבוע אותי בחזרה?
5. איך עורך דין עוזר לי לפנות דייר שלא משלם?

כותרות במאמר פינוי דייר שלא משלם:
    Add a header to begin generating the table of contents

    1. פינוי דייר למי זה טוב?

    פינוי דייר הינו הליך משפטי המתרחש בין בעל דירה לבין השוכר בה. בתור בעלי נכסים, אנחנו נשתמש בהליך זה במטרה לפנות דייר מהנכס כאשר הוא לא עומד בהתחייבויותיו כפי שנקבעו בחוזה השכירות או כאשר גרם נזק לנכס. לאחר הפינוי נוכל למכור את הדירה או למצוא דייר אחר.

    אז באילו מקרים בדיוק נפעל לפינוי דייר?

    תחילה, לדעתנו חשוב שבעלי נכסים יכירו את המקרים הללו ומעצם הכרתם – ידעו לטפלם במהרה. יש לנו ארבעה מקרים עיקריים בהם נפתח בהליך זה ומיד נרחיב על כל אחד מהם.

    א. פינוי דייר ​

    במקרה הראשון של פינוי דייר, נרצה לפנות דייר. פשוט כמשמעו – לא משלם לנו את דמי השכירות שקבענו במעמד חתימת החוזה. במקרה בו אנו לא מקבלים את דמי השכירות שהסתמכנו עליהם, נרצה לפנות את הדייר מן הנכס ולאכלס בו אחד אחר שישלם כפי שהוסכם.

    לאחרונה הגיעה אלינו לקוחה שהשכירה את דירתה הממוקמת בשדרות למשפחה צעירה. לאחר מספר חודשים בהם הדיירים שהו בנכס הם חדלו מלשלם את דמי השכירות שנקבעו בחוזה.

    בעלת הדירה ניסתה ליצור עימם קשר מספר פעמים ללא הצלחה ולאחר מכן פנתה אלינו בבקשה לפתוח בהליך לפינוי הדיירים.

    מכיוון שאותה לקוחה זיהתה במהירות את הצורך לפנות את הדיירים מהנכס, יכולנו לתת לה במשרד את השירות המהיר ביותר עם הנזקים המינימליים.
    כמו כן, כמובן שהשבנו לה את נזקיה הכלכליים (דמי השכירות וכד') בתביעה נוספת המיועדת להערכת נזקיה בלבד (ראו כותרת "כתב תביעה" בהמשך המאמר).

    ב. פינוי דייר שלא משלם הוצאות שוטפות ​

    במקרה השני בפינוי דייר, ישנו דייר שלא משלם את ההוצאות השוטפות של הנכס בזמן שהותו בו. לדומא, הדייר פסק מלשלם מיסים עירוניים כמו ארנונה, חשמל, מים ועוד. במקרה זה הדייר מפר את התחייבותו שנקבעה בחוזה השכירות לתשלום הוצאות אלו ואנו נרצה לפנותו על מנת שהחובות על שמו ועל הנכס שלנו לא יטרידו אותנו.

    חשוב לציין בהתאם לחוק הוצאות אלו צריכות להיות משולמות במקרה של מכירת דירה, כך שבעל הדירה יכול למצוא עצמו (בקלות, לצערנו) משלם את ההוצאות השוטפות של השוכר עצמו. זהירות!

    איך תובעים לפינויי דייר? קראו בהמשך

    ג. פינוי דייר שמסרב לעזוב את הדירה ​

    לעיתים אנו פוגשים דיירים סרבנים. דיירים מסוג זה מתבצרים בנכס שלנו ומסבים לו נזק/לנו נזק כאשר אינם משלמים את דמי השכירות או צוברים חובות אל מול הרשויות, והכל לאחר שתם חוזה השכירות שלהם (מבחינת תאריך, או לאחר שהפרו חוזה מולנו). דייר שמסרב לעזוב את הדירה הוא דייר שאף אחד מאיתנו לא רוצה בתור בעלי נכסים ולכן נרצה לפנות דייר זה.

    קראו עוד במאמר שלנו על פינוי דייר סרבן, או את המאמר שלנו על פינוי דייר ללא חוזה שכירות.

    לא ניתן למכור את הדירה

    לא ניתן להשכיר לאחר

    ד. פינוי דייר שאין לו חוזה שכירות תקף

    במקרה הרביעי, ישנו דייר אשר סיים את תקופת השכירות שהוסכמה ומסרב להתפנות מהנכס. כמובן שהדבר יוצר לנו נזק מכיוון שאנחנו לא יכולים להכניס לנכס דיירים חדשים או למכור אותו.

    לאותו דייר אין חוזה שכירות בתוקף והדירה "אמורה" להיות כבר פנויה. כמובן שבתור בעלי נכסים נוכל לקחת משנה בטיחות ולהיות ערים ביחס למועד תום תקופת השכירות ולהערך בהתאם ומראש למקרה הנ"ל במידה ויש אינדיקצאיה שאכן תקרה.

    מה הם המועדים החשובים בעת החתימה על החוזה?

    1. מועד חתימת החוזה.
    2. מועד תחילת השכירות.
    3. מועד סוף השכירות.
    4. מועד תחילה וסיומה של שנת האופציה (במידה ויש).
      על מנת להרחיב את הדעת ביחס למועדים החשובים בעת כריתת חוזה ניתן יהיה לעיין במאמר שבאתר "פינויי שוכר ללא חוזה שכירות".

    חתימה

    אישור.תחילת.שכירות

    סוף.שכירות

    ה. פינוי דייר שמפר את חוזה השכירות שלו

    בחוזה השכירות שאנו כורתים יש מספר סעיפים אשר מטרת כל אחד מהם להסדיר את החובות והזכויות של כל צד לחוזה. בין הסעיפים השכיחים בחוזה שכירות יהיה ניתן למצוא את הסעיפים הבאים:

    • תקופת השכירות המוסכמת.
    • מועדי תשלום דמי השכירות.
    • חובות המשכיר וזכויות המשכיר.
    • חובות השוכר וזכויות השוכר.
    יש לבחון הפרת חוזה כדי להתחיל הליך פינוי דייר של דייר שמפנה את חוזה השכירות שלו

    אנו נרצה לפנות דייר שמפר את אחד מהסעיפים המהותיים (החשובים ביותר כמו שהוצגו לעיל) מכיוון שחשובה לנו הוודאות שהצד השני שמתנהל מולנו יעמוד בהתחייבויותיו. זה הנכס שלנו ואנחנו מסתמכים על תזרים המזומנים הנובע ממנו. לכן, נרצה לפנות דייר שמפר את הסעיפים הללו בחוזה השכירות שכרתנו מולו. קראו עוד על פינו שוכר שלא משלם דמי שכירות.

    לאחרונה הגיעו אלינו זוג נשוי המחזיקים בדירת 4 חד' באשקלון. הזוג טענו כי השוכרים בדירה לא ממלאים את חובותיהם ביחס למועדי התשלום ולאומד התשלום שהוסכמו בחוזה השכירות. כמובן שמדובר בהפרה משמעותית ביחס לחוזה שכרתו ובעקבות כך ביקשו לפנו את הדיירים מהנכס.
    מי רוצה שהנכס שלו יביא לו כאב ראש במקום נחת? על ידי טיפול מהיר הכולל שליחת מכתב התראה לדיירים ולערבים להם בחוזה, כתיבת כתב תביעה ודיון בבית משפט החזרנו לזוג הלקוחות שלנו את ההחזקה בדירתם!

    הדיירים שלכם לא משלמים שכירות?
    מובן לי
    בהליך פינוי דייר אנחנו נחזיר לבעל הנכס את השליטה בדירה שלו

    2. מכתב התראה לפינוי דייר ​

    בהליך פינוי דייר אנחנו עלולים להתמודד עם דייר שלא ממלא את התחייבויותיו. במקרה הזה נרצה לפתוח בהליך משפטי, ולפנותו בהקדם. תחילה, יש לפנות לעורך דין המתמחה בחוק המקרעין, וזאת על מנת שיכתוב עבורנו מכתב התראה לפינוי הדייר. מכתב התראה לפני נקיטה בהליכים משפטיים יהיה הצעד המשפטי הראשון אותו ננקוט בהתמודדות מול שוכר מסוג זה.

    מה המטרה של מכתב ההתראה?

    מטרת המכתב היא "להפחיד" את השוכר שאנו ננקוט בהליך משפטי מולו במידה ולא יפנה את הנכס ויחזיר את ההחזקה בו לידי המשכיר. כמו כן, המכתב נכתב ונשלח לדייר ולערבים לו בחוזה, וזאת על ידי עורך הדין המטפל בעיניין.

    א. מכתב התראה בהליך של פינוי דייר ​

    עורך הדין יישלח את מכתב ההתראה לפינוי הדייר לדייר עצמו ולערבים לו בחוזה השכירות. כמו שכבר כתבנו, אנו נעדיף "להפחיד" את הדייר ואת הערבים לו לפני פנייה לבית המשפט. דרך פעולה זו הכרחית על מנת להסדיר את הנושא בצורה המהירה ביותר. יש חשיבות לשליחת המכתב לערבים לחוזה על מנת שיפיעלו גם הם לחץ על הדייר לצאת מהנכס.

    מה כתוב במכתב התראה בהליך של פינוי דייר?

    • פרטי הצדדים לעניין.
    • נסיבות המקרה אשר בגינן ניזוק משכיר הדירה.
    • סעיפי חוק ונספחים המבססים את עילת התביעה.
    • הערכה כספית של הנזק שהוסב למשכיר הדירה.
    • דרישה לפינוי ולפיצוי.
    מכתב התראה לפינוי דייר

    מה קורה אחרי שליחת מכתב ההתראה?

    ברגע בו שלחנו את מכתב ההתראה לשוכר, והגדרנו זמן לתגובתו – נחכה לתגובתו. אם השוכר ענה בזמן המוגדר, בדרך סימפטית בה ניתן לפתור את כל העיניין ללא פניה לבית המשפט, נעדיף דרך זו. ככל והשוכר לא הגיב:

    1. עורך הדין יישלח כתב תביעה בו יפורטו עילות התביעה, נסיבות המקרה וכמובן ביסוסן על ידי הצגת ראיות התומכות בטענותינו.
    2. לשוכר 30 ימים על פי החוק להגיש כתב הגנה מצידו.
    3. נקבע דיון בבית המשפט על מנת להסדיר את העניין.
    4. בהינתן פסק דין מצד בית המשפט, נבקש לממשו במטרה להחזיר את ההחזקה בנכס.

    מכתב.התראה

    כתב.תביעה

    פסק.דין

    כמה יעלה לי כל התהליך הזה? המשיכו לקרוא!

    ב. כמה זמן לוקח לסלק דייר במכתב התראה? ​

    אז כמה זמן לוקח לפנות דייר? נציג בפניכם השתלשלות אירועים שכיחה ואת סד זמניה. כמו כן, יינתו המלצות ליעול התהליך.

    ראשית, בתור בעלי נכסים עלינו להיות ערים לתופעה בה דייר לא ממלא את חובותיו הן הכספיות. עלינו להיות אופטימיים אך לא תמימים. במידה והדייר שבנכס שלנו לא משלם דמי שכירות/ לא זמין לקראת סוף תקופת השכירות/ לא העביר על שמו את החשבונות המתנהלים אל מול הרשויות נראה בכל אלו דגלים אדומים!
    המודעות שלנו לפרטים אלו תעזור לנו לצמצם את המועד בו נתחיל את התהליך המשפטי.

    1. מודעות לדגלים האדומים המעידים על דייר לא איכותי.
    2. פנייה לעורך דין המתמחה בחוק המקרעין ובעל ניסיון רב בהליך משפטי מסוג פינוי דייר.
    3. הבאת ראיות התומכות בגירסתנו על מנת לבסס את עילות התביעה.
    4. עורך הדין מקבל את הפרטים הללו ומכין במהרה מכתב התראה לפני נקיטה בהליכים משפטיים ובו מועד מוגדר לתגובת הדייר.

    ניתן לומר כי 4 הנקודות האלו תלויות בעיקר בכם. משכירי הדירות צריכים להיות ערים לשוכרים שלהם!

    ומה עכשיו? ​

    לאחר הכנת מכתב ההתראה ושליחתו לדייר ולערבים לו בחוזה, נמתין לתגובתם. הדיירים שלכם הגיבו? מעולה! אתם צפויים לפנות את הדייר במהרה ולקבל פיצוי על כל ההוצאות שלכם.

    הדיירים לא הגיבו? עורך הדין יפעל במהרה להכנת "כתב תביעה", אותו עורך הדין ישלח לדייר עם שליח מתאים. על פי החוק, יש לדיירים 30 ימים להגיש כתב הגנה, אחרת הם צפויים לפנות את הדירה (ולמעשה לסיים את תהליך פינוי הדייר).

    ג. מכתב התראה פינוי דייר לדוגמא! ​

    לאחרונה הגיע אלינו לקוח שלא הצליח לתפוס טלפונית את הדייר שלו, למרות שנגמרה תקופת השכירות שהוסכמה בניהם בחוזה שכרתו.

    הלקוח (אדם מבוגר יחסית ואחראי) השכיר את דירתו מספר פעמים בעבר. בעקבות ערנותו ומודעותו לתופעה של דייר המסרב להתפנות מהנכס, פנה אלינו במהרה במטרה להשיב את ההחזקה בנכסו.

    מכיוון שפנה אלינו במהירות יכולנו לצמצם בצורה משמעותית את הנזק שנגרם לו כתוצאה מהממשק עם דייר שכזה. כמו כן, נשלח לדייר ולערבים שלו מכתב התראה לפינוי הנכס והדבר הגשים את מטרתו והביא לפינוי המושכר.

    ד. פינוי דייר באופן מיידי: עורך דין פינוי דייר ​

    כמו שכתבנו, בפינוי דייר עלינו להיות אחראים, ערים ומודעים לתופעה השכיחה בה יש לפנות דייר שלא ממלא את חובויתו. נכון לומר כי הפנייה בצורה מיידית לעורך דין המתמחה בחוק המקרעין ובהליך מסוג זה הינה משמעויתית לצמצום הנזק הכלכלי שלנו. לאחר פנייה לעורך הדין, יהיה עלינו לשתף פעולה ולהציג אסמכתאות/ ראיות לביסוס התביעה. ככל שנשתף פעולה בצורה מהירה, התהליך יתבצע בצורה חלקה ויעילה בה כיסנו יינזק בצורה מינימלית.

    המשרד שלנו   מאור משרד עורכי דין – בית ומשפחה מתמחה בחוק המקרקעין וחוק השכירות, ואנחנו עוסקים רבות בתביעות לפינוי דייר שלא משלם. הייעוץ הראשוני בתביעה שלכם ניתן בחינם, ואנחנו מתחייבים לפעול מהר ככל האפשר כדי לסלק ולפנות במהירות את השוכרים שלכם.

    כמה זה עולה? קראו בהמשך.

    עורך דין פינוי דייר יעזור לכם למצוא פתרון לצרה

    3. תביעה משפטית לפינוי דייר ​

    לאחר ששלחנו את מכתב ההתראה לפינוי דייר והגדרנו בו זמן לתגובת הדייר נמתין. במידה והדייר לא הגיב בזמן המוגדר נתחיל בתביעה משפטית לפינוי הדייר מן הנכס על מנת להשיב את ההחזקה לידנו.

    א. כתב תביעה ​

    כתב התביעה מוגש לדייר וכולל בתוכו את עילות התביעה וביסוסן. חשוב לציין שכתב התביעה לפינוי הדייר לא כולל בתוכו נזקים שנגרמו לנכס, דמי שכירות שלא שולמו או הוצאות אחרות (פרט להוצאות שכר הטרחה לעורך הדין). מטרת כתב התביעה היא דרישה לפינוי הנכס מהדייר בלבד.

    ומה לגבי שאר הנזקים הכלכליים שנגרמו לנו?

    את שאר הנזקים שנגרמו לנו כתוצאה מההליך נתבע בתביעה נזיקית שונה לאחר שנוכל לאמוד את הנזק שנגרם לנו בצורה מדוייקת. מן ההיגיון אנו לא יכולים לאמוד את הנזק שנגרם לנו עד הרגע בו נגמר הנזק, דהיינו הרגע בו חזרה ההחזקה בנכס לידנו.

    ב. כתב הגנה ​

    לאחר שמתבצעת מסירה כדין של כתב התביעה לנתבע, עומדים לרשותו 30 ימים להגשת כתב הגנה. בכתב ההגנה, מגן על עצמו הדייר ומכחיש את אשמתו שנטענה על ידינו. כמו כן, הדייר לא יוכל לתבוע אותנו בזמן שהוא מגן על עצמו. כלומר, לעיתים לנו יש מה לטעון כנגד הדייר, לעיתים לו יש מה לטעון כנגדנו. מטרת כתב ההגנה בשלב זה היא להעמיד לדייר את היכולת להגן על עצמו ולא לתקוף אחר (אותנו).

    ג. דיון בבית המשפט בתביעה לפינויי דייר ​

    על פי התקנות, לרוב יקבע בית המשפט מועד דיון לשמיעת התביעה רק כאשר עברו 30 ימים מהרגע בו הנתבע הגיש את כתב ההגנה שלו (כמו שדובר בסעיף הקודם). לעיתים מועד קביעת הדיון בבית המשפט מתעכב עקב עומס רב.

    • הנתבע לא הגיש כתב הגנה? – יופי, תצפו לקבל פסק דין ללא דיון (ברוב המקרים).
    • הנתבע הגיש כתב הגנה? – ממשיכים במשפט!
    מה צריך לעשות? מתי? ומה אחר כך? תביעת דייר סרבן
    1
    פגישת/שיחת ייעוץ עם עורך דין
    מיד עם הפרת החוזה
    ניסוח כתב תביעה לפינוי השוכר
    ניתן להתחיל במכתב התראה נגד הדייר הסרבן
    2
    כתב תביעה
    לאחר ייעוץ עם עורך דין
    להמתין לכתב הגנה מהדייר
    במשרד שלנו הייעוץ הראשוני ניתן ללא תשלום
    3
    כתב הגנה
    30 ימים לאחר כתב התביעה
    דיון בבית המשפט
    הדייר לא הגיש כתב הגנה? מעולה, נבקש מבית המשפט פסק דין באופן מיידי
    4
    דיון
    30 ימים לאחר כתב ההגנה
    פסק דין פינוי
    אל דאגה, אתם לא לבד!
    5
    פסק דין פינוי
    בדיון עצמו, ולכל המאוחר עד 15 ימים מהדיון
    הוצאה לפועל
    במשרד שלנו, 100% מפסקי הדין הסתיימו בפינוי מהיר של הדייר הסרבן

    על מנת להבהיר את סד הזמנים, נניח כי בתאריך 1.1 אנו שולחים כתב תביעה לפינוי דייר. לדייר ניתן 30 ימים (עד 1.2) להגן על עצמו בשליחת כתב הגנה. הנתבעים לא הגישו כתב הגנה? מעולה! נקבל פסק דין לפינוי דייר כבר לאחר 30 ימים. הנתבעים כן הגישו כתב הגנה? ברוב המקרים, מועד הדיון בבית המשפט ייקבע לתאריך 1.3 (או תאריך קרוב אחר).

    ד. פסק דין ​

    במועד הדיון ולעיתים מספר ימים בודדים לאחר מכן יינתן על ידי בית המשפט פסק דין המורה לפנות/ לא לפנות את הנכס. כמו כן, בפסק בהדין יירשמו הפרטים ביחס למועד פינוי הנכס, מי צריך לשלם את הוצאות המשפט (שכר טרחת עורך הדין/ אגרות) ועוד.

    הליך פינוי דייר בבית המשפט מסתיים בפסק דין לפינוי דייר

    ה. 30-60 ימים לפינוי דייר: עורך דין לפינויי דייר

    השתדלנו להסביר בצורה פשוטה את סד הזמנים ואת הצעדים המשמעותיים בדרך לפינוי הדייר. הצגנו מספר מקרים אשר בגינם נרצה לפנות דייר, מספר דגלים אדומים שיש להיות מודעים להם, הצגנו דרך פעולה ראשונית לפנייה לעורך דין מסויים המתמחה בהליך לפינוי דייר והדגשנו את חשיבות המיידיות בפניה זו.

    הליך פינוי דייר מייטבי ידרוש 30 עד 60 ימים עד לפינוי הדייר

    4. פינוי דייר: כמה זה עולה?​

    הליך לפינוי דייר לא חייב להיות מאוד יקר אם ונפעל כמו שהצגנו לעיל במהירות ובמקצועיות. בכל אופן, אנו צפויים לקבל החזר על שכר טרחת עורך הדין מהדייר אם ננצח בבית המשפט. מלבד שכר טרחת עורך הדין נצטרך לשלם את האגרה לבית המשפט.

    א. אגרת בית משפט בהליך פינוי דייר

    אגרת בית משפט הינה אגרה שחובה לשלמה ואין דרך להפחיתה. נכון לשנת 2022 שיעור האגרה שיש לשלם היא 669 ₪. כמו שהוזכר קודם לכן, במהלך התביעה לפינוי הדייר אנו נדרוש מהדייר שלא משלם החזר על הוצואות המשפט ובין היתר, על הוצאה זו.

    ב. שכר טרחת עורך דין פינוי דייר

    בהתאם לשכר הטרחה המינמלי המומלץ בחוק לשכת עורכי הדין, שכר הטרחה לפינוי דייר נקבע להיות 5,477 ₪ + מע"מ. מדובר "במחירון" שפרסמה לשכת עורכי הדין, ותפקידו הוא לפרסם לקהל הרחב מחירון של שירותים משפטיים במחירים הוגנים לציבור הרחב.

    הליך פינוי דייר עולה שכר טרחה, ומשרדנו פועל לפי שכר הטרחה המינימלי הממולץ

    זהירות! לא כל עורכי הדין מכבדים מחירון זה. שאלו את עורך הדין שלכם מראש מה יהיה שכר הטרחה, ובעיקר מה הוא כולל!  

    מה כולל שכר הטרחה בתביעה לפינוי דייר?

    • ניסוח כתב תביעה לפינוי הדייר וכמובן העברת טיוטות בין הלקוח לעורך הדין.
    • ייעוץ שוטף וניהול מש ומתן טרם כתב ההגנה.
    • ניתוח כתב ההגנה של הדייר ככל והגיש במטרה להגיע מוכנים לבית המשפט ביחס לחוזקות וחולשות התביעה.
    • ייצוג בבית משפט.
    • הסבר פסק הדין שניתן בבית המשפט והנחיה ביחס לצעדים הבאים לפינוי הדייר.
    • מתן עזרה בפניה ללשכת הוצאה לפועל ככל ויהיה צורך בכך.

    אל תשלמו יותר ממה שאתם צריכים. ישנם משרדים רבים שאינם מכבדים את שכר הטרחה המינימלי המומלץ בלשכת עורכי הדין.
    אנחנו במשרד מאור משרד עורכי דין – בית ומשפחהמאמינים ששכר הטרחה צריך להיות הוגן, ואנחנו בוחרים לכבד את מחירון שכר טרחה של לשכת עורכי הדין (שכר טרחה מינימלי מומלץ). "מחירון" זה מאפשר ללקוח לשלם שכר טרחה סביר והוגן, בהתאם להנחיות לשכת עורכי הדין לציבור הרחב. רק זכרו לבקש זאת.

    ג. מכתב התראה: חסכון של כסף וזמן בפינוי דייר

    המטרה שלנו בתור עורכי דין ובתור בעלי נכסים, היא לפנות את הדייר בהליך פינוי דייר ולהשיב את ההחזקה בנכס לטובתינו בזמן המהיר ביותר ובמחיר הזול ביותר. ברוב המקרים נעדיף להתחיל מהגשת מכתב התראה לפני נקיטה בהליכים משפטיים טרם הגשת כתב התביעה. לעיתים, כל הברוך הזה נגמר במהירות על ידי שליחת מכתב ההתראה לדייר ולערבים לו בחוזה השכירות. צעד זה בתהליך מטרתו ברורה והיא חיסכון כסף וזמן בפינוי הדייר.

    תביעה לפינוי מוכר תביעה להחזר הוצאות ופיצוי מכתב התראה לפינוי שוכר
    ייצוג בתביעת פינוי בבית המשפט
    ייצוג בתביעה כספית בבית המשפט
    ניסוח כתב תביעה לפינוי הדייר הסרבן
    מה דורשים?
    פינוי מיידי של הנכס
    דמי שכירות, הוצאות, פיצוי, הפסדים ועוגמת נפש
    הכל! פינוי מיידי שלח הנכס וגם החזר הוצאות ופיצוי
    ייתרון מרכזי
    פיקוח של בית המשפט
    פיקוח של בית המשפט
    זול, וניתן לדרוש הכל במסמך אחד
    חסרון מרכזי
    יקר יחסית
    יקר יחסית
    אין פיקוח של בית המשפט
    מתי כדאי?
    שהנתבע לא משתף פעולה לאחר מכתב התראה
    לאחר פסק דין לפינוי משוכר
    תמיד!

    ד. פינוי דייר: איך מתקדמים מכאן?

    אין מה לחשוש מבית המשפט, מדובר בנכס שלנו יש זכות קניינית עליו = הוא שלנו! זה הכסף שלנו והזכויות המשפטיות שלנו. אנחנו פה על מנת לעזור בתהליך ולעשות לכם סדר ונחת בבלאגן שיכול להיווצר.

    על מנת שנתמודד יחדיו בצורה הטובה ביותר, עליכם לפעול בצורה הבאה:

    • פנו למשרד המתמחה בחוק המקרקעין ובפרט בהליך לפינוי דייר (אצלנו במשרד הייעוץ הראשוני ניתן ללא תשלום).
    • שילחו לנו ראיות התומכות בגרסתכם ואנו נדאג לכתוב את מכתב ההתראה ולהעביר לכם טיוטה לפני שליחתו.
    • המשרד ישלח את מכתב ההתראה לדייר ולערבים לו בחוזה ויסביר את תגובתו במידה ותהיה אחת.
    • במידת הצורך, אנו נגיש כתב תביעה ונסביר את כתב ההגנה של הדייר (אם יהיה אחד).
    • אנו נכין אתכם לדיון בבית המשפט ונייצג אתכם עד לקבלת פסק הדין.
    • נסייע במימוש פסק הדין או בפניה להוצאה לפועל בבקשה שיממשו את פסק הדין.
    מכתב התראה לפינוי דייר
    אנחנו רוצים להחזיר לכם את השליטה בדירתכם. המאמר עסק בפינוי דייר עם עורך דין

    5. סיכום: פינוי דייר ​

    המאמר הציג מגוון מקרים בהם יש לפנות דייר במטרה להשיב את ההחזקה בנכס. הצגנו מספר דגשים ודגלים אדומים שיש להיות מודעים להם על מנת לצמצם את הנזק וכאב הראש בזמן התמודדות עם מקרים אלו.

    הנגשנו מידע פרוצדוריאלי ביחס לעלויות התהליך וסד הזמנים שלו. אנו ממליצים לפנות למשרד עורכי דין איכותי המתמחה בהליך לפינוי דייר על מנת שכל ההמלצות ימומשו בצורה הטובה ביותר. משרדינו נותן שירותים משפטיים מקצועיים ומדוייקים על מנת להתמודד בצורה הטובה ביותר עם דיירים אלו.

    משרדנו מתמחה בחוק המקרקעין, מימוש זכויות בנכסים, השבת החזקה בנכס והגשת מכתבי דרישה. אנחנו במשרד מעמידים לטובת לקוחותינו שלל אמצעי תקשורת מתקדמים, פריסה פריסה נוחה של שכר הטרחה וייעוץ ראשוני לקראת פינוי מושכר ללא תוספת תשלום.

    לדף יצירת קשר (או לוואטסאפ ).

    ייתרונות המשרד שלנו אל מול המתחרים. מאור משרד עורכי דין בית ומשפחה.